Rain(a)Way klimaatadaptieve regentegels tegen hittestress en wateroverlast

Schoonheid van regen

Rain(a)Way kijkt naar de kansen van regenwater, in plaats van de problemen. Door de schoonheid van water in te zetten krijgt de openbare ruimte een unieke uitstraling.

Stedelijke infiltratie

De Rain(a)Way tegels zorgen dat het regenwater in het stedelijk gebied weer de bodem in kan trekken. Zo ontlast je de riolering en draag je bij aan een klimaatadaptieve stad.

Groene uitstraling

Groen zorgt voor een gezonde stad, het draagt bij aan een oplossing voor hittestress en wateroverlast. Met Rain(a)Way onthard en vergroen je het stedelijk gebied en maak je optimale impact.

Producten

Projecten

Uitgelichte Projecten

Molenzoom Houten

Deze klimaatbestendige parkeerplaats is de eerste met de Flood Bold, een open tegel geschikt voor zwaarverkeer. De parkeervakken zijn omlijnd met de Ebb tegels, die de parkeerplaats extra bijzonder maken.

Sint Annaplein Tilburg

Het Sint Annaplein is omgetoverd in een Vincent Van Goghplein. Onze Flood en Ebb-tegels zijn speciaal in de Van Goghkleuren uitgebracht. Ook hebben we zitobjecten ontworpen met brieven van Van Gogh erin gegoten.

blog

Rain(a)Way klimaatadaptieve regentegels infilteren, bergen en verplaatsen regenwater om zo regenwateroverlast en hittestress te verminderen voor een klimaatbestendige stad. Rain(a)Way heeft een missie: de regenwaterproblematiek op een originele en nuttige manier aanpakken. Het ultieme doel is om regenwater op een slimme, innovatieve manier zichtbaar te maken in de klimaatbestendige stad. Rain(a)Way heeft verschillende esthetische tegels: gesloten, half open, patronen, grasbeton en meer. De Flood doorlatend en gesloten tegels zijn decoratieve tegels, met een hoge infiltratiecapaciteit (tot >1800 mm/uur) en kunnen goed gecombineerd worden met de Ebb-tegel die regenwater transporteert naar de opslaglocatie. De Flood Bold is een grasbeton variant, geïnspireerd op Japan en is perfect voor parkeerplaatsen en infiltratiestroken. Ten slotte is er de Wave-tegel met enorm veel ontwerpmogelijkheden door de vele patronen die ermee gelegd kunnen worden, zowel open als gesloten.