RAIN(A)WAY TEGELS

De Gradiënt is de nieuwste Rain(a)Way tegel, waarbij je met 3 varianten de perfecte groene parkeerplaats inricht. Er zijn verschillende mogelijkheden. De stenen worden geleverd via onze productie partner v.d. Bosch Beton. 

De Flood Twin, alweer een doorontwikkeling op de Flood Bold. Een duurzamer product door Reduton® en minder materiaal per vierkante meter. Vanaf 2023 vervangt deze de Flood Bold en is deze leverbaar door v.d. Bosch Beton. 

De Wave tegel is een ontwerp die onder andere toegepast is in Almere in de regenboog buurt. 

De Flood Bold is een door ontwikkeling op de Flood tegel. De nieuwe variant maakte het mogelijk om gras te integreren. 2019 won het product de Red Dot Design Award. 

De Ebb tegel werd een jaartje later ontworpen om regenwater stromen zichtbaar te integreren in de bestrating. 

De eerste Flood tegel werd toegepast in Rotterdam bij het Katshoek gebouw. De eerste tegel werd gelegd in september 2015

Rain(a)Way tegels brengen de natuurlijke cyclus van regenwater terug in het straatbeeld.

Wat begon als een afstudeerproject in 2014 van Fien Dekker aan de Design Academy Eindhoven is uitgegroeid tot een volwaardige producten die in heel Nederland te vinden zijn. 

Zowel de Gradiënt als de Flood Twin worden geleverd in de totaal oplossing voor groene bestrating. Meer daarover vind je op:

In het overzicht hiernaast zie je de ontwikkeling van de Rain(a)Way tegels.  Deze hele reis heeft geresulteerd in twee duurzame bestratingsconcepten, de Flood Twin en de Gradiënt.  Deze Rain(a)Way tegels zijn verkrijgbaar via onze Partner van v.d. Bosch Beton. In Park Positive hebben de tegels een plek gekregen in een totaal oplossing voor het vergroenen van onze stedelijk omgeving. Wil je meer weten over de Rain(a)Way tegels die op dit moment beschikbaar zijn. Kijk dan op www. parkpositive.nl voor de laatste informatie.

Het doel van de Rain(a)Way tegels is dat regenwater zichtbaar weer de bodem in kan op de plek waar het valt. Terug naar de basis, zoveel mogelijk de natuurlijke cyclus van regenwater zichtbaar maken.

De eerste Rain(a)Way tegel is ontstaan tijdens het afstudeerproject van Fien Dekker aan de Design Academy in Eindhoven. Geïnspireerd door de Japans architectuur ontstond er een tegel die regenwater, weer zichtbaar waarde gaf in het straatbeeld. In 2014 studeerde Fien af en presenteerde tijdens de Design Week in Eindhoven. In 2015 is de eerste Rain(a)Way tegel toegepast in Rotterdam bij Katshoek. De eerste Rain(a)Way tegel kreeg de naam Flood (Vloed). De tweede Rain(a)Way tegel ontstond vrij snel daarna in samenwerking met de gemeente Bergeijk. Deze tegels was bedoeld om regenwater stromen zichtbaar te maken. Om het regenwater oppervlakkig naar een wadi toe te leiden. De naam van deze tweede tegel is Ebb (Eb). Eb en Vloed, omdat beiden patronen geïnspireerd waren op de patronen die water achterlaat op het strand. Bij eb wordt het water afgevoerd en bij vloed wordt het strand weer gevuld met water.  Inmiddels heeft de Flood tegel al veel ontwikkeling door gemaakt. Van een tegel die enkel bedoeld was om regenwater zichtbaar te maken naar een tegel waar op geparkeerd kan worden en waar gras optimaal tussen kan groeien. Eerst was het de Flood Bold, en in 2023 is de Flood Bold vervangen door de Flood Twin. Nog beter voor het gras en bovendien duurzaam geproduceerd bij v.d. Bosch Beton.

Gradiënt. Het laatste ontwerp is de Gradiënt, deze steen is helemaal ontworpen voor groene parkeerplaatsen. Om zowel gras goed te laten groeien als de gebruiker goed te laten uitstappen. Meer over deze tegel vind je op: https://parkpositive.nl/producten/grastegel-gradient/

De Wave tegel is een product wat is ontworpen voor een aantal projecten. Om pleinen te vergroenen en te combineren met intensieve beplanting. Op dit moment wordt de Wave tegel alleen gemaakt voor unieke projecten. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de wave tegel neem dan contact met ons op.

PRODUCT ONTWIKKELING

Ontwikkeling van producten tot een massa produceerbaar product. 

PRODUCT ONTWERP

Ontwerpen in elementen dat is waar we goed in zijn. Losse vormen die samen het ruimtelijk ontwerp vormen. 

Volg ons op Linkedin en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen van Park Positive