HANDBOEK GROEN PARKEREN

Het eerste handboek groen parkeren is ontwikkeld voor de gemeente Katwijk.

Voor de gemeente Katwijk hebben wij het Green Parkeren Handboek ontwikkeld, een primeur in zijn soort. Het maximaliseren van de positieve effecten van groen parkeren, met inbegrip van regenwaterinfiltratie en verduurzaming, vereist een doordachte toepassing. Een even cruciale factor is het zorgvuldige beheer, wat benadrukt dat een doordacht ruimtelijk ontwerp van essentieel belang is. Gedurende dit traject hebben wij de gemeente op een alomvattende wijze begeleid en ondersteund.

Het handboek omvat zowel een gestandaardiseerd systeem, inclusief de juiste funderingsopbouw en esthetiek, als diverse standaardprofielen. Binnen deze profielen hebben we nauwlettend gekeken naar de route van regenwaterafvoer, en waar dit water geleid moet worden. Tevens zijn de richtlijnen vastgesteld voor de hoeveelheid water die op de parkeerplaats mag blijven staan.

Het handboek is ontwikkeld na grondige inhoudelijke sessies met diverse stakeholders binnen de gemeente. Bij innovatieve toepassingen zoals deze is het van cruciaal belang dat er binnen de organisatie consensus bestaat. Het is essentieel dat zowel het beleid, de uitvoering als het beheer van deze toepassingen volledige ondersteuning genieten.

Meer over groen parkeren kijk op de Park Positive website:

INTEGRATIE IN OPENBARE RUIMTE

Impact maken doe je door de juiste toepassing. 

Volg ons op Linkedin en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen van Park Positive 

Meer weten over het Handboek, of wil je ook een handboek in jouw gemeente? Neem contact op: