Over Rain(a)Way

“Kijk voorbij de problemen, vanuit kansen en kwaliteiten naar regenwater.” – Fien Dekker, Founder & Designer

De eerste klimaatadaptieve Rain(a)Way tegel werd in 2014 ontworpen door Fien Dekker. Tijdens haar reizen naar Afrika en Japan werd de basis gelegd voor de unieke Rain(a)Way-filosofie. Fien was verrast door de transparante wijze waarop het Japanse regenwater zichtbaar werd gemaakt in het stedelijk gebied en ook het enthousiasme waarmee Afrikaanse mensen de regen verwelkomen inspireerde haar. Ze vroeg zich af: hoe kunnen we in Europa weer verlangen naar regen? Vervolgens is ze gestart met het ontwerpen van klimaatadaptieve producten met de achterliggende gedachte om regenwater niet te zien als een probleem, maar als een kwaliteit. Rain(a)Way tegels bieden een oplossing tegen wateroverlast, hittestress én de groeiende, grijze betonzucht in de stad.

Team

Fien Dekker

Founder & Designer

Carin van den Dungen

Verbinder & Aanjager van Park Positive

Martin Buil

Architect klimaatadaptatie

Missie

Onze missie is het terugbrengen van de natuurlijke cyclus van regenwater in stedelijk gebied door water op een innovatieve en unieke manier zichtbaar te bergen, verplaatsen en infiltreren. Daarnaast willen we de groeiende grijze betonzucht in de stad en de hittestress die dat tot gevolg heeft terugdringen door middel van vergroening en ontharding van het stedelijk gebied.

Visie

Een visueel aantrekkelijke, leefbare en klimaatbestendige stad waarin de kwaliteit en schoonheid van regenwater zichtbaar is en beter wordt benut, en waar asfalt en beton plaatsmaken voor groene, open structuren.

Onze partners

NL-Greenlabel-gr klein
stichting tussentuin
waterstraat