“Vaak wordt er pas op het laatst aan regenwater gedacht, wat tot dure of technische oplossingen leidt. Als je het in het ontwerp meeneemt, heb je een mooiere en goedkopere oplossing en wordt wateroverlast geen probleem.”

Rain(a)Way levert bestratingsadvies en -ontwerp voor een klimaatbestendige stad. We zijn gespecialiseerd in het oplossen van wateropgaven. Dit doen we volgens de Rain(a)Way-filosofie: water wordt zichtbaar geïntegreerd in het ontwerp. Het regenwater bepaalt het ontwerp en geeft de omgeving extra waarde. Door in het ontwerp de natuurlijke schoonheid van water te tonen, wordt de regenwaterproblematiek op een originele en nuttige manier aangepakt. Zodat we in Nederland weer kunnen verlangen naar regen. Bij het ontwerp letten we op innovatie en klimaatbestendigheid. Zodat regenwater op een slimme en speelse manier geïntegreerd wordt in het stedelijke gebied.

Design & advice

Het ontwerp, maar zeker ook advies over de inrichting van de openbare ruimte is aan ons toevertrouwd. We werken graag samen met partners zoals gemeentes, waterschappen en landschapsarchitecten. Of het nu gaat om ontwerp van nieuwe publieke ruimtes, of verbetering van bestaande straten: Rain(a)Way denkt mee. Van ons kunt u originele en duurzame ideeën verwachten. Een onmisbare schakel in het ontwerp van openbare ruimte, waarmee uw project een originele en duurzame touch krijgt

Climate-proof paving

Gaat u bestrating vervangen? Of begint u aan een nieuw project? Rain(a)Way ontwerpt nieuwe producten en projecten in opdracht. Met behulp van groenzones, waterstroompjes en regentuinen maken we van elke locatie een regenwaterparadijs. We gebruiken naast de Rain(a)Way-tegel ook andere bestaande materialen en kleuren. Doordat we nauw samenwerken met onze fabrikanten, kunnen we voor bijna elke vraag een passend ontwerp maken. Zo is de Rain(a)Way-filosofie breed toepasbaar.

Wilt u een extra unieke dimensie toevoegen aan uw project? Met onder andere de Wascon-tegel van De Hamer kan er exclusieve materiaal en kleurbeleving bereikt worden. Maar ook op andere gebieden zoals vorm en afwerking kunnen we bijzondere ontwerpen maken. Door de juiste combinatie van bestaande materialen, nieuwe patronen en nieuwe ontwerpen maakt Rain(a)Way elk project uniek.

Workshops

Het ontwerpen van een regenbestendige stad. Hoe gaat dat eigenlijk? In de workshops van Rain(a)Way gaan we op zoek naar innovatieve oplossingen, waarbij het regenwater ingezet wordt als kwaliteit. Deelnemers gaan aan de slag met een inspiratiekistje en een kaartenbak met praktijkvoorbeelden van een klimaatbestendig ontwerp. Het doel van de workshop is om te komen tot een ontwerp dat voldoet aan de eisen én duurzaam en innovatief is. Onze workshop is geschikt voor stedenbouwers, urban planners, ontwikkelaars en particulieren. De aanpak stemmen we af op de doelgroep. Met de mogelijkheden van water ontwerpen we regenbewuste projecten van de toekomst.

Rain(a)Way Tiles

De twee type tegels in ons assortiment zijn de ‘Ebb’ en de ‘Flood’. Ze kunnen met slim combineren in vrijwel elke situatie worden toegepast. De Rain(a)Way ‘Flood’-tegel is bedoeld om water te infiltreren in de bodem. Via verschillende niveaus wordt water begeleid naar de bodem, met grote waterdoorlaatbaarheid en waterzichtbaarheid. De ‘Ebb’-tegel begeleidt water direct naar opslaglocaties zoals border of tuin. Deze tegel is geschikt als de waterverzamelpunten zich op een behoorlijke afstand van de opslaglocatie bevinden. De Ebb-tegel kan zowel recht als halfsteens gelegd worden, om voor elke locatie de gewenste ‘urban river’ te creëren. Door slim om te gaan met het patroon, kan de ruimte gelijkmatig en gedoseerd van regenwater worden voorzien.

Voor vragen en offertes mail naar info@rainaway.nl