Zichtbaar afkoppelen

Product tekeningen

gemakkelijk te uploaden voor in je (3d)tekenprogramma

Infiltreren –

van strook tot plein

De halfopen Flood Bold is een veelzijdige tegel. Regenwater infiltreert door de holle ruimtes, die gevuld kunnen worden met verschillende vullingen. Dit maakt een veelvoud aan infiltrerende toepassingen mogelijk, van stroken tot pleinen. 

Zo kan een infiltratiegoot bestaan uit één lange strook van Flood Bold tegels met een drainerende vulling. Daarnaast is de tegel – vanwege het 30×30 formaat – makkelijk te combineren met andere tegels in straten en op pleinen.

Met de Flood Bold geef je elke wateropgave een unieke uitstraling!

Regenwater stromen zichtbaar maken

 

Wanneer waterverzamelpunten zich op een afstand van de infiltratielocatie bevinden, komt de Ebb tegel goed van pas. De Ebb laat regenwater namelijk op een visueel aantrekkelijke manier naar een infiltratielocatie stromen. Zo wordt de natuurlijke stroom van regenwater niet alleen beter zichtbaar, maar creëert het ook bewustwording.

De Ebb tegel is ideaal voor bovengrondse afkoppeling en kan regenwater begeleiden naar een wadi, regentuin of een van onze infiltrerende tegels zoals de Flood of Flood Bold. 

Uitgelicht project:

De regenboog buurt in Almere

In de Regenboogbuurt in Almere wordt groot onderhoud verricht. Er worden verschillende problemen aangepakt en klimaatadaptieve maatregelen genomen om hittestress en wateroverlast te voorkomen. 

Zo wordt het regenwater zichtbaar verplaatst: zijpaden met een middenstrook van Ebb-tegels begeleiden het water naar de groenzone die dwars door de wijk loopt. Hierdoor komen de paden niet meer blank te staan bij hoosbuien en wordt het regenwater naar de hiervoor bedoelde wadi’s verplaatst. Het middenpad in de groenzone is aangelegd met Wave-tegels in een patroon van gesloten naar steeds verder open structuren, die uitkomen in het groen en zo mooi overlopen in de wadi. 

De verhouding tussen groen en bestrating wordt enorm verbeterd en dat draagt weer bij aan de vermindering van hittestress en wateroverlast! 

In het voorjaar van 2020 wordt alles ingezaaid, dus het duurt nog even voordat alles echt groen is, maar het resultaat mag er – ook nu al – zijn!

Combineer, varieer en

parkeer met de Ebb

 

De Ebb is een echte combinatietegel. De tegel is niet waterdoorlatend, maar transporteert regenwater zichtbaar naar een infiltratielocatie en is makkelijk beloop- en berijdbaar. Naast bovengrondse afkoppeling is de Ebb daarom ideaal te combineren met de Flood Bold voor het markeren van parkeervakken of het creëren van uitstapstroken. Hierbij zijn tal van variaties mogelijk, zoals je hierboven kunt zien. 

Hoe kies je de

beste drainerende vulling?

Groen zorgt voor een gezondere leefomgeving, maar is niet per definitie voor elke situatie geschikt. Heb je een locatie met een klimaatopgave, maar wil je geen vulling met beplanting of gras toepassen? Dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden…

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schelpenvulling. Deze is onderhoudsarm, blijft goed infiltreren en je kunt er makkelijk overheen lopen, fietsen én rijden, zélfs met een rollator met zwenkwielen. Een variatie met split is ook mogelijk. Andere opties zijn cunet of een grover materiaal zoals een split van 2/6 mm. 

Wat je klimaatopgave ook is, wij denken graag met je mee voor een gepaste oplossing!

Voor meer inspiratie vul links het formulier in en download de digitale brochure