Groenparkeren

Groen parkeren: een totaalpakket

Sinds de lancering van de Flood Bold-tegel krijgen wij regelmatig de vraag; wat adviseer je voor de ondergrond en fundering? Hoe zorg je voor optimale waterberging en -niet onbelangrijk- hoe zorg je ervoor dat gras mooi groen blijft, ook in droge periodes en bij intensief gebruik of zware belasting? Voor meer informatie kijk ook op onze groen parkeren pagina.

Flood Bold groene parkeerplaats

Om hier een passend antwoord op te kunnen formuleren hebben we samenwerking gezocht met BVB Substrates. Samen zijn we tot het Rain(a)Way Substraat gekomen voor de Flood Bold-tegel; een funderingssubstraat met vier mogelijke opbouwvarianten (afhankelijk van de gewenste belasting en waterbergingsopgave) met grasmengsel, die er in deze combinatie voor zorgen dat een parkeerplaats snel groen wordt en dat ook blijft. 

Wij vinden het belangrijk dat er duurzaam wordt omgegaan met onze tegels, zodat ze daadwerkelijk een oplossing bieden -en dat ook op de lange duur blijven- tegen wateroverlast, hittestress en de groeiende grijze betonzucht in de stad. Een compleet advies, inclusief fundering en grasmengsel, zorgt voor het beste resultaat. Daarnaast sta je samen sterker dan alleen en kunnen we op deze manier onze krachten bundelen voor een groene klimaatbestendige stad!

Uitgebreide informatie over het Rain(a)Way Substraat is als PDF te downloaden.

Share