zitobjecten tilburg met fien

Een terugblik op 2017

“Het jaar is alweer bijna voorbij! Kunnen we niet een maandje achter december plakken? ” zucht Fien, terwijl ze nog een kopje koffie inschenkt. “Ik had wel verwacht dat dit jaar gauw voorbij zou gaan, maar het is écht heel erg snel gegaan.” stelt Wendy. Ruth geeft er een positieve draai aan: “Dat betekent dat we het lekker druk hebben gehad, dat is toch fijn?”

Een herkenbaar scenario op het Rain(a)Way kantoor, want wat is de tijd voorbij gevlogen en wat hebben we veel voor elkaar gekregen dit jaar! We blikken terug op 2017, het jaar waarin Rain(a)Way verdriedubbelde in werknemers, de tegels in Amsterdam én Tilburg kwamen te liggen en we een geweldige prijs wonnen.

 

 

Kunst en klimaat in één

Op 20 april vond de feestelijke opening van de vernieuwde entree van WOW Amsterdam plaats. De Rain(a)Way-tegels zijn hier gebruikt om het water van de afgekoppelde regenpijp op te vangen. Zowel de Ebb als de Flood-tegel zijn gelegd op dit terrein. De verdiepte Flood-tegels vangen het regenwater van het dak en het plein tijdelijk op en laten het wegzakken in de bodem. Een stukje openbare ruimte waar kunst en klimaat mooi samen komen.

 

 

Juichen op de Afsluitdijk

Het is vast niet aan je voorbij gegaan: op 7 september won Rain(a)Way de publieksprijs bij Making Waves! Met een kwart van de stemmen mochten we een cheque van €5000 euro in ontvangst nemen. Making Waves was een bijzonder evenement wat duurzame start-ups een podium gaf om hun innovatieve product of dienst te pitchen. Hierbij willen we nog een keer de gelegenheid nemen om iedereen te bedanken die voor ons heeft gestemd!

 

Maarten Teijen (initiatiefnemer), Mevrouw Hilbink (bewoonster) en wethouder Mario Jacobs onthullen de spades.

Een klimaatbestendig plein in Tilburg

Maandag 11 december werd het vernieuwde Sint Annaplein geopend in Tilburg. Ondanks de sneeuw en kou kwam de hele buurt bij elkaar om het glas te heffen op dit mooie plein. Het Sint Annaplein is compleet in de stijl van Vincent van Gogh ontworpen. Hij woonde hier van zijn dertiende tot zijn veertiende en volgde zijn eerste tekenlessen in Tilburg. Speciaal voor dit plein zijn de Rain(a)Way-tegels in de kleuren van Van Gogh gemaakt en ontwierpen we zitobjecten met brieven erin gegoten.

 

 

Samen ontwerpen

In 2017 startte ook ons participatieproject: De Spetterflat. De Spetterflat is een project in samenwerking met Stichting Tussentuin en WijktV. De bewoners van de Maternesserflats in Rotterdam mogen samen met ons de nieuwe inrichting van het binnenterrein ontwerpen. Ook organiseren we activiteiten voor de Spetterkids waardoor ze al spelend leren over onder andere klimaatverandering. Op 15 december hebben we de voorlopige afsluiting gevierd. Het ontwerpproces pakken we weer op in de lente maar de activiteiten voor de Spetterkids gaan wel de hele winter door!

 

Alle goede dingen bestaan uit drie

In januari stond Fien er nog alleen voor en in februari waren we ineens met drieën! Communicatieadviseur Ruth Pasternak werd de eerste officiële werknemer van Rain(a)Way. Ook kwam er een communicatiestagiaire, Amber Kuif, bij. Zij liep haar afstudeerstage bij ons van februari tot juni. Na de zomer kwam een nieuwe stagiaire kijken: Wendy Verdaasdonk. Ze loopt nog stage tot en met januari en wordt daarna een vast lid van het Rain(a)Way team!

 

 

Een sneak preview van de nieuwe tegel!

Achter de schermen

Naast alles wat we deelden via sociale media en de website zijn we achter de schermen ook bezig nog bezig geweest met andere spannende dingen. We kunnen hier nog niet teveel over kwijt, maar we zijn in ieder geval bezig met een nieuwe tegel!  Deze tegel vangt water op en transporteert en infiltreert het. Daarbij voldoet de tegel aan alle standaarden van een normale tegel. Nog een bijzonderheid: De tegel is in enorm veel verschillende patronen te leggen. Bij elk patroon is de mate van openheid anders. De tegel is nog volop in ontwikkeling maar mocht je meer informatie willen: neem contact met ons op en we leggen het concept graag uit!

 

Dat was 2017, op naar 2018. We zijn benieuwd wat ons allemaal te wachten staat. Misschien wel een project in samenwerking met jullie? Dat zou heel mooi zijn!

Share