Wave

Klimaatverandering betekent niet alleen regenwaterproblematiek maar ook hittestress en langere periodes van droogte. De patronen van de Rain(a)Way Wave-tegels geven veel ontwerpvrijheid en maken ontharden en intensief vergroenen mogelijk.

Met de Wave-tegels kun je oneindig variëren in patronen van open naar een gesloten oppervlak. Dit geeft veel ontwerpvrijheid voor een uniek resultaat en maakt het toepassingsgebied veelzijdig. De patronen variëren van compleet gesloten naar maximaal 25% open ruimte. Door de open ruimtes kan het regenwater naar de grond infiltreren. Er zijn verschillende opties om de open ruimtes mee te vullen, van grind tot groen. Zo zet je regenwater in als kwaliteit voor een fijne en gezonde leefomgeving.
Voordelen

  • Bergt en infiltreert regenwater
  • Duurzame oplossing voor klimaatverandering
  • Perfect voor intensief groen
  • Ontwerpvrijheid door de verschillende patronen
  • Bespaar materiaal en kosten met een open patroon
  • 100% herbruikbaar
  • Elk project uniek door combineren van patronen
  • Lange levensduur

 

De Wave-tegel zet regenwater in voor een fijne en gezonde leefomgeving

 

Het concept: Rain as inspiration 

Met het concept Rain as Inspiration geven BTL, EWB en Rain(a)Way een gezamenlijk antwoord op de regenwaterproblematiek en tegelijkertijd de langere periodes van droogte.Doordat je met de tegels ontzettend veel verschillende patronen kan leggen bieden we een oplossing voor elke situatie. De patronen variëren van compleet gesloten naar 25% open ruimte. Met een special substraat van schelpen kun je de tussenruimtes van de tegels opvullen. Het substraat is geschikt voor verschillende plantengroepen en infiltreert regenwater uitstekend. Ook de fundering passen we aan per situatie.De diktes verschillen van funderende, bufferende tot zuiverende lagen. Ze zijn aan te passen aan de wensen (type planten, gewenste verkeersbelasting). De waterbergende laag kun je aanpassen aan de wateropgave. Door de open ruimtes kan het regenwater naar de grond infiltreren wat overstromingen van het stedelijk gebied tegen gaat. Zie ook de ‘Rainwater as inspiration’-folder voor meer informatie over het gehele systeem: [folder]

In samenwerking met BTL en Ecologisch Waterbeheer

 

Doel

Waterberging, infiltratie en tegengaan hittestress.

 

Waterdoorlaatbaarheid

De tegels worden in verschillende patronen gelegd met verschillende waterdoorlaatbaarheid als resultaat. De patronen variëren van compleet gesloten naar 25% open ruimtes.

 

Materiaal

Beton

 

Afwerking en kleur

Zie afbeelding voor de standaard kleuren. Variëren in kleur is mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.
 

Afmeting

De tegels zijn 40 x 40 x 8 cm.

 

Het concept ‘Rain as inspiration’ is ontwikkeld in samenwerking met: