Regenboogbuurt Almere

In de Regenboogbuurt in Almere Buiten wordt groot onderhoud verricht aan de openbare ruimte. Zo worden verschillende problemen in de wijk aangepakt, zoals bodemdaling, verzakte bestrating en wateroverlast, maar worden ook ambities op het gebied van duurzaamheid verwezenlijkt. Dat wil zeggen dat de wijk wordt heringericht en dat daarbij maatregelen worden genomen die hittestress en wateroverlast in de toekomst moeten voorkomen.

 

De voetpaden die door de wijk lopen worden grotendeels aangelegd met onze Wave tegels, die gelegd worden van dichte naar steeds verder open structuren die uitkomen in het groen. Op deze manier ontstaat er een betere verhouding tussen groen en bestrating, en dat draagt bij aan de vermindering van hittestress en wateroverlast. In andere voetpaden is een middenstrook aangelegd met Ebb tegels, die ervoor zorgen dat hemelwater zichtbaar kan worden verplaatst naar de hiervoor bedoelde wadi’s en dat de paden niet meer blank komen te staan bij hevige hoosbuien.¬†Binnenkort zullen ook onze Flood-Bold tegels worden aangelegd in het project, waardoor¬†hemelwater beter wordt afgevoerd en de grond in kan infiltreren.

 

Dit project wordt uitgevoerd in fases en zal naar verwachting eind 2022 helemaal klaar zijn. In de tussentijd houden we je geregeld op de hoogte van de voortgang en hopen we zo snel mogelijk te kunnen laten zien hoe groen het is geworden!