Flood Closed

De Rain(a)Way Flood-tegels dragen bij aan een oplossing voor de regenwaterproblematiek. Deze waterdoorlatende tegel bergt regenwater op een zichtbare wijze en laat het langzaam infiltreren. De Flood-tegels maken van regenwater een kwaliteit.

De tegels zijn bedoeld als in het oog springend detail in de openbare ruimte. Ze laten zien dat regenwater ook mooi kan zijn. Kies voor de  Flood closed voor maximale waterzichtbaarheid.

 

Voordelen

  • Bergt en infiltreert regenwater
  • Een oplossing voor klimaatverandering
  • Maakt je project uniek
  • Goed te combineren met onze Ebb-tegels
  • Creëert bewustwording, hoge zichtbaarheid
  • Makkelijk toepasbaar door standaard tegelmaat
  • Houdt omliggend groen bewaterd

 

“De Flood-tegels zijn niet bedoeld om over te lopen, maar wel als eyecatcher in de openbare ruimte”

 

Het systeem

De ‘Flood’-tegels kunnen op alle mogelijk manieren tegen elkaar aan worden gelegd, zodat er een random patroon ontstaat. De tegels zijn niet bedoeld om overheen te lopen, maar vooral als detail in de publieke ruimte. Er kan gebruik gemaakt worden van staptegels die over de stenen heen worden gelegd om zo looproutes te creëren.

 

Doel

Waterberging en infiltratie

 

Waterdoorlaatbaarheid

Het type ‘Flood closed’, heeft een dichte onderlaag waardoor het water alleen tussen de voegen weg kan lopen. Dit type tegel houdt het regenwater langer vast, zodat je ook met kleinere hoeveelheden water het regenwater kan beleven.

De waterbergingscapaciteit bedraagt circa 3 liter per tegel en circa 35 liter per m2.

De infiltratiecapaciteit is: 300 mm/uur

 

Afwerking en kleur

De standaardkleuren van deze tegel staan op de afbeelding. Heb je een specifieke kleur of afwerking in gedachten? Neem gerust contact met ons op.

 

Afmeting

30x30x10 cm