Flood Doorlatend

De Rain(a)Way Flood-tegels dragen bij aan een oplossing voor de regenwaterproblematiek. Deze waterdoorlatende tegel bergt regenwater op een zichtbare wijze en laat het langzaam infiltreren. De Flood-tegels maken van regenwater een kwaliteit.
De tegels zijn bedoeld als in het oog springend detail in de openbare ruimte. Ze laten zien dat regenwater ook mooi kan zijn. Kies voor de permeable variant voor maximale infiltratiecapaciteit.

 

Voordelen

  • Bergt en infiltreert regenwater
  • Een oplossing voor klimaatverandering
  • Maakt je project uniek
  • Goed te combineren met onze Ebb-tegels
  • Creëert bewustwording, hoge zichtbaarheid
  • Makkelijk toepasbaar door standaard tegelmaat
  • Houdt omliggend groen bewaterd

 

“De Flood-tegels zijn niet bedoeld om over te lopen, maar wel als waterdoorlaatbare eyecatcher in de openbare ruimte”

 

Het systeem

De ‘Flood’-tegels kunnen op alle mogelijk manieren tegen elkaar aan worden gelegd, zodat er een random patroon ontstaat. De tegels zijn niet bedoeld om overheen te lopen, maar vooral als uniek detail in de publieke ruimte. Er kan gebruik gemaakt worden van staptegels die over de stenen heen worden gelegd, om zo looproutes te creëren.

 

Ondergrond

Voor de open en permeable Flood-tegels adviseren wij onder de tegels minimaal 0,5 meter straatlaag met een hoog drainerend vermogen.

 

Doel

Waterberging en infiltratie

 

Capaciteit

Het type ‘Flood Permeable’, is een uniek product wat opgebouwd is uit twee soorten beton. De onderlaag is waterdoorlatend en laat het regenwater langzaam de grond in sijpelen. Wanneer je over het patroon heen zou willen lopen kun je de holle ruimtes tot de rand vullen met grind of split.

De waterbergingscapaciteit bedraagt circa 3 liter per tegel en circa 35 liter per m2.

De infiltratiecapaciteit van de Flood permeable bedraagt: >1800 mm/uur

 

Afwerking en kleur

De standaardkleuren voor deze tegel zijn te zien op de afbeelding. Heb je een specifieke kleur of afwerking in gedachten? Neem gerust contact met ons op.

 

Afmeting

30x30x10 cm

 

Resultaten van het onderzoek naar het waterdoorlatend vermogen van de Flood Permeable vind je hier.