Flood Bold

Vergroenen en hemelwater infiltreren in het stedelijk gebied, dat is dé uitdaging. Met de Rain(a)way Flood Bold-tegel (in Duitsland SCADA VZ5) bieden we een oplossing. Deze esthetische grasbetontegel is geïnspireerd op de manier waarop de natuur wordt geïntegreerd in de Japanse architectuur. De tegel heeft een unieke vorm, infiltreert regenwater en kan zorgen voor vergroening. In 2019 won Rain(a)Way met de Flood Bold een prestigieuze prijs: de Red Dot Design Award. Het bijzondere uiterlijk gecombineerd met de duurzame toepassing overtuigde de jury:

 

“The design of the SCADA VZ5 lawn ornament meets high demands in aesthetic quality and is at the same time attractive due to its ecological features.”

 

De Flood Bold is berijdbaar en is daardoor perfect voor parkeerplaatsen, infiltratiestroken of goten. Deze tegel geeft een standaard straatprofiel een unieke uitstraling. Regenwater kan infiltreren door de holle ruimtes in de tegel, die gevuld kunnen worden met verschillende drainerende vullingen.

 

Voordelen

  • Draagt bij aan de oplossing voor overstromingen in het stedelijk gebied
  • Bergt en infiltreert regenwater
  • Geschikt voor overwegend statisch zwaarverkeer tot 10 ton aslast
  • Veelzijdig toepassingsgebied door mogelijkheden voor verschillende vullingen
  • Goed te combineren met de Rain(a)way Ebb-tegels
  • Draagt bij aan de oplossing voor hittestress
  • Makkelijk toepasbaar door de standaard tegelmaat

 

Door de open ruimtes kan een grote hoeveelheid regenwater infiltreren en er is ruimte voor vergroening!

 

Vullingen

De Flood Bold maakt het mogelijk om te vergroenen op een nieuwe wijze: in de open ruimtes kan namelijk gras, mos of andere beplanting groeien. De grasbetontegels kunnen ook tot de rand gevuld worden met grind, split of schelpen; dat is minder groen, maar nog steeds waterdoorlaatbaar.

 

Voorwaarden toepassen

De tegels kunnen zowel in blok als in halfsteens verband worden gelegd. De combinatie van de juiste invulling en ondergrond maakt jouw locatie klimaatbestendig. Elke situatie vraagt om een eigen invulling, wij geven graag advies voor het beste resultaat.

 

Waterdoorlaatbaarheid

Het type ‘Flood Bold’, is een half open tegel. Hierdoor kan een grote hoeveelheid regenwater naar de grond infiltreren, wat overstroming van pleinen en straten tegen gaat. Wanneer je over het patroon heen zou willen lopen kun je de holle ruimtes tot de rand vullen met grind, split of schelpen.

Kleuren

De tegels produceren we standaard in grijs, maar vanaf 250 m² zijn alle kleuren verkrijgbaar. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Doel

Waterberging, infiltratie, vergroening en ontharding

 

Afmeting

30x30x12 cm

 

Fundering

Voor de Flood Bold hebben is in samenwerking met BVB Substrates en Barenbrug, een funderingssubstraat ontwikkeld voor optimale waterinfiltratie en grasgroei. Informatie hierover kun je vinden op onze downloadpagina.