Bestrating & Vergroenen

Van open naar gesloten –

of andersom

 

De Wave-tegel bestaat uit twee verschillende vormen, waarmee je oneindig kan variëren in het maken van patronen van een open naar een gesloten oppervlak, of andersom.

 De patronen maken ontharden en intensief vergroenen mogelijk en geven veel ontwerpvrijheid voor een uniek resultaat. Wave tegels bieden een oplossing tegen zowel regenwaterproblematiek als hittestress en langere periodes van droogte. Door de open ruimtes kan het regenwater naar de grond infiltreren en er zijn verschillende opties om de open ruimtes mee te vullen, van grind tot groen. 

Vergroenen, halfverharding, open bestrating

Ontwerp je eigen patroon: hoe duurzaam durf jij te gaan?

ontharden, vergroenen

Intensieve & klimaatadaptieve

beplanting

Beplantingslijst ontvangen?

Wil je graag zien welke beplanting we allemaal hebben geselecteerd, stuur ons dan een berichtje. Dan krijg je van ons alle informatie.

Klimaatadaptief betekent ook natuurinclusief. Daarom hebben we voor de open structuren van de Wave-patronen een beplantingslijst samengesteld, rekening houdend met de verschillende uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt. De geselecteerde beplanting voldoet zoveel mogelijk aan de volgende eigenschappen:

   • Diepwortelend
   • Droogtetolerant
   • Onderhoudsvriendelijk
   • Aanpassing aan de weerkaatste warmte van omliggende tegels
   • Formaat dat past bij de grootte van het plantvak
   • Groei binnen het plantvak (polvormig)
   • Voldoende bladmassa om onkruid te onderdrukken
   • Insectenlokkers om biodiversiteit te stimuleren
   • Duurzaamheid: vaste en/of jaarlijks terugkerende planten

Wave-tegels worden vaak toegepast in voetgangersgebied, dat ook bereikbaar moet zijn voor hulpdiensten. Daarom is er gekozen voor robuuste beplanting die bestand is tegen incidenteel verkeer.  De volledige beplantingslijst is verkrijgbaar op aanvraag en voor elke locatie kunnen we een op maat gemaakt beplantingsplan samenstellen.

 

beplanting

Maak jouw ontwerp uniek!

Je kunt eindeloos patronen maken. Met de miniatuur tegeltjes op schaal kun je zelf aan de slag. Zo maak je jouw ontwerp meteen presenteerbaar voor je opdrachtgevers en klanten. Ideaal voor jou als hovenier of ontwerper!

Speciaal voor iedereen die zijn opdrachtgevers en klanten moeten overtuigen om zo duurzaam mogelijk te gaan, hebben wij een toolkitje gemaakt. Een brochure met alle mooie voorbeelden en natuurlijk de tegeltjes in het klein zodat ook jij lekker puzzelen. Neem contact met ons op en we sturen het naar je op!

Hoe kies je de

beste drainerende vulling?

Groen zorgt voor een gezondere leefomgeving, maar is niet per definitie voor elke situatie geschikt. Heb je een locatie met een klimaatopgave, maar wil je geen vulling met beplanting of gras toepassen? Dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden…

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schelpenvulling. Deze is onderhoudsarm, blijft goed infiltreren en je kunt er makkelijk overheen lopen, fietsen én rijden, zélfs met een rollator met zwenkwielen. Een variatie met split is ook mogelijk. Andere opties zijn cunet of een grover materiaal zoals een split van 2/6 mm. 

Wat je klimaatopgave ook is, wij denken graag met je mee voor een gepaste oplossing!

Voor meer inspiratie vul links het formulier in en download de digitale brochure