Rain(a)Way wint de Making Waves publieksprijs

Afgelopen donderdag 7 september won Rain(a)Way de publieksprijs bij Making Waves op de Afsluitdijk. Met een kwart van de stemmen won Rain(a)Way €5000 om haar innovatieve idee verder te ontwikkelen.

 

Innoveren en inspireren

Making Waves wordt ieder jaar georganiseerd door de Ministerie van Infrastructuur en Milieu, en de Ministerie van Economische Zaken. Het evenement is bedoeld om mensen met innovatieve ideeën in contact te brengen met investeerders en om te inspireren. Key-note speakers Kofi Annan, Melanie Schultz van Haegen en Tom Middendorp gaven inspirerende speeches over uitdagingen die ons de komende tijd te wachten staan. De uitdagingen gaan allemaal over klimaatverandering en waterproblemen en over het bundelen van onze krachten voor een klimaatbestendige wereld.

Zeventien start-ups mochten ieder 4 minuten pitchen op Making Waves. Iedereen had een innovatief idee om wereldproblemen op te lossen, denk aan kwesties als water, milieu en gezondheid. Rain(a)Way’s Fien Dekker was daar één van. Met haar unieke ontwerpmethode om regenwater te verwerken in de stad overtuigde ze het publiek.

 

Een urban design bureau met een visie

Rain(a)Way is een urban design bureau met expertise in het oplossen van wateropgaven in de stad. Het regenwater wordt zichtbaar geïntegreerd in het ontwerp. Hierdoor wordt de regenwaterproblematiek op een originele en nuttige manier aangepakt. Bij het ontwerp wordt gelet op innovatie en klimaatbestendigheid. Het uiteindelijke doel? Een klimaatbestendige stad, waarbij de natuurlijke schoonheid van water zichtbaar is op een slimme en speelse manier.

Share