swaans beton en rainaway

Het bruist in de betonindustrie

Innovatief bedrijf Rain(a)Way en gevestigd familiebedrijf Swaans Beton slaan handen ineen

Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Op 27 maart 2018 zette Rob Verdonschot van familiebedrijf Swaans Beton en Fien Dekker van het jonge ontwerpbureau Rain(a)Way hun handtekening onder een samenwerkingscontract. Een bijzonder moment, want dit schept nieuwe kansen voor een jong én ervaren bedrijf. Wat kunnen we van dit duo verwachten? We spreken oprichtster Fien Dekker (1992) van Rain(a)Way en commercieel directeur Rob Verdonschot van Swaans over dit ‘nieuwe hoofdstuk’ in de betonindustrie.

Een innovatief bedrijf dat gaat samenwerken met een ervaren betonproducent Swaans: vanwaar die keus?

“Eén en één is drie. Een product moet functioneel, esthetisch en technisch kloppen. Wij willen die krachten van advies, ontwerp en productie bundelen,” zegt Rob Verdonschot, commercieel directeur van Swaans beton.” Rain(a)Ways kracht zit hem in het ontwerp, de esthetiek, duurzaamheid en het advies voor toepassing per locatie. Swaans is technisch sterk en gericht op productinnovatie.”

Fien Dekker vult aan: “Het mooie is dat we er allebei bij gebaat zijn. Rain(a)Way ontwerpt en kan met haar gedachtegoed Swaans inspireren. Andersom heeft Swaans de kennis en kunde als het gaat om innovatieve productieprocessen en een deskundige commerciele organisatie. Ons gedachtegoed is nuttig voor Swaans. Zo creëeren we nieuwe mogelijkheden!”

Wat was de reden om samen te werken met Rain(a)Way?

“We zien een nieuwe kans om producten te ontwikkelen voor parkeer- en terreinverharding. Denk aan nieuwe functies zoals waterinfiltratie, een esthetisch karakter en veel groen in en rondom de tegels. Rain(a)Way is de complementaire factor die we zochten. Hun kracht zit in het advies en het ontwerp. Deze partij is in staat om producten aan het publiek te laten zien,” vertel Rob Verdonschot.

Wat was de reden om samen te werken met Swaans beton?

Fien vertelt: “Bij Rain(a)Way maken we unieke projecten. Door met Swaans samen te werken, kunnen we impact maken: de ontworpen producten kunnen we op grote schaal inzetten. Bovendien is Swaans flexibel, innovatief en ziet zij de potentie van ons ontwerp. We waarderen elkaars kwaliteiten.”

Wat zijn de voordelen van samenwerking voor Swaans en voor Rain(a)Way?

Voor Rain(a)Way komt er veel kennis over marktpotentie en productverkoop bij. Voor Swaans waait er een frisse wind door het bedrijf: een andere kijk en veel kennis over trends en ontwikkelingen. “Samen beschikken we zowel over idealen als de zakelijke kant,” zeggen Fien en Rob. De balans hiertussen is goed. Met een commerciële én klimaatadaptatieve blik maken we het verschil en zijn we kartrekkers in de betoninnovatie.

Wat kunnen we verwachten van Rain(a)Way en Swaans?

Onze missie is om Nederland klimaatbestendig te maken. We ontwikkelen en produceren producten die beantwoorden aan de vraag van vandaag en morgen, als het gaat om klimaatadaptieve terreinverharding. Bij wonen ligt de nadruk meer op het esthetische element en bij werken (buitenstedelijk) is functionaliteit belangrijker. Per locatie zoeken we naar de juiste balans. Zo maken we met concrete producten de leef- en werkomgeving klimaatbestendig.

 

 

 

Share