EERSTE RAIN(A)WAY STEENLEGGING!

In het Rotterdamse Zomerhofkwartier is in aanwezigheid van Wim Kuijken (Deltacommisaris), Henk Ovink (Nederlands eerste Watergezant), Paul van den Eijnden (hoogheemraad) en Pex Langenberg (wethouder) de eerste Rain(a)way-tegel gelegd in de Rain(a)way Garden Katshoek. Door deze 100 meter lange en 4 meter brede tuin aan de Heer Bokelweg zal de wateroverlast in de wijk bij piekbuien minder worden. De Rain(a)way-tegel is een nieuw concept van ontwerpster Fien Dekker en wordt voor het eerst gebruikt in Rotterdam.

 

Rain(a)Way Garden Katshoek

Voor het Katshoek gebouw hebben grijze stoeptegels en parkeerplaatsen plaats gemaakt voor de Rain(a)way Garden: een kleurrijke tuin met Rain(a)way tegels. De tuin is een showcase voor een klimaatbestendige inrichting van het Zomerhofkwartier. Hier worden tien varianten van de innovatieve waterpasseerbare Rain(a)Way tegel getest. Het bijzondere aan dit project is dat overheid, ontwerpers en bedrijven uit het gebied gezamenlijk de handschoen oppakken om op inspirerende wijze wateroverlast in het gebied tegen te gaan.De Rain(a)way Garden Katshoek is een initiatief van De Urbanisten in samenwerking met ontwerpster Fien Dekker.

 

Credits

Partijen die concreet hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de Rian(a)way Garden zijn: het Valorisatieprogramma Deltatechnologie en Water, het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Fien Dekker, De Urbanisten, Basement bv, Binder Groenprojecten, Thijssen-Den Brok en de gemeente Rotterdam.