Ebb-tegel 1 jaar!

Het is feest bij Rain(a)Way! De Ebb-tegel bestaat op 26 mei 1 jaar. Weet je nog dat tijdens FabCity in Amsterdam de Ebb-tegel voor het eerst aan de buitenwereld werd gepresenteerd? Bij de stand van Rainproof Amsterdam waren de tegels in alle glorie te bewonderen. Ondertussen is de Ebb-tegel al op meerdere plekken in Nederland te zien.

Amsterdam FabCity

Drie maanden lang heeft in Amsterdam FabCity gestaan. FabCity was een tijdelijke campus waarop ongeveer 50 innovatieve paviljoens duurzame initiatieven hebben laten zien. Fien Dekker was een van de ruim 400 studenten, professionals, kunstenaars en creatieve die samen lieten zien hoe duurzaam stedelijk gebied eruit kan zien. De Ebb-tegel was te zien bij de stand van Rainproof Amsterdam. Met de Ebb-tegel brachten we het verschil tussen een toekomstige waterbestendige stad en een bestaande stad. We lieten zien hoe regenwater afgekoppeld kan worden. Regenwater wordt daardoor geïnfiltreerd.

Innoveren met Ebb-tegels

De Ebb-tegel is een tegel die regenwater op een zichtbare en visueel aantrekkelijk wijze stuurt. Water wordt geleid naar bijvoorbeeld de Flood-tegel of een andere infiltratie- of bergingslocatie. Het bekende Rain(a)Way patroon is ook in de Ebb-tegel verwerkt. Toch is deze tegel uniek! Over deze tegel kan namelijk wel gelopen en gereden worden. Zo kan je makkelijk met een rolstoel, kinderwagen of gewoon lopend over tegels gaan. Door het patroon slim te gebruiken bied de Ebb-tegel veel mogelijkheden. Zo kan met de tegel groen gedoseerd en gelijkmatig van water voorzien worden of water naar de Flood-tegels worden begeleid.

Bergeijk onder water

Voordat de Ebb-tegels bestond, kregen ze in Bergeijk vaak met natte voeten. Bij een heftige regenbui liep de wijk De Blauw Hoef onderwater en vlogen de putdeksels de lucht in. Rain(a)Way bood de oplossing. De Ebb-tegels werden speciaal ontwikkeld voor de Blauwe Hoef. Daar zijn de tegels tussen de bestaande bestrating gelegd. Met de Ebb-tegels wordt regenwater uit de wijk en de omliggende gebieden begeleid naar een wadi. Een wadi is een groen gebied speciaal ingericht om regenwater op te vangen en te infiltreren.

Het succes van de Ebb-tegel

Na het succes in Bergeijk is de Ebb-tegel op nog meer plaatsen in Nederland toegepast. Ondertussen ligt de tegel ook in Amsterdam bij het WOW hostel. Binnenkort zullen ook op het Sint Annaplein in Tilburg de Ebb-tegels te bewonderen zijn. Wellicht is de Ebb-tegel een ideale oplossing voor jouw project. Je kunt ons altijd bereiken via info@rainaway.nl

Vandaag steken wij één verjaardagskaarsje aan voor de Ebb-tegel. Help jij ons mee om de Ebb-tegel nog een lang en gelukkig leven te geven?

Lieve groet!

Fien, Ruth en Amber van Rain(a)Way

Share