Ons Water in Nederland

Ons Water

Schoon water uit de kraan is voor vrijwel iedereen in Nederland heel gewoon. Ook voelen we ons heel veiling achter onze dijken en duinen. Dit lijkt ons allemaal heel gewoon, maar dit is zeker niet het geval! We kunnen allemaal niet zonder water. Specifiek schoon water. Ons Water wil Nederlanders hier bewust van maken. Nederland is een land van uiterste. We moeten ons landje beschermen tegen water, maar we willen er ook van kunnen blijven genieten.

Week van ons water

Elke dag wordt er door heel veel mensen hard gewerkt om Nederland waterveilig te houden. Ze zorgen ervoor dat er voldoende water beschikbaar is. Ook zorgen zij ervoor dat wij verzekerd zijn van schoon drinkwater. De Week van Ons Water wordt twee keer in het jaar georganiseerd om dit aan iedereen te laten zien. Dit voorjaar is het thema waterveiligheid en wateroverlast. Benieuwd hoe er bij jou in de buurt gewerkt wordt aan water? Wil je weten wat je zelf kan doen om water schoon te houden? Ga dan op onderzoek uit tijdens de Week van Ons Water.

Kom kijken!

Dit jaar wordt de Week van Ons Water georganiseerd van 12 tot en met 21 mei 2017. Tijdens deze week  zijn er overal in Nederland dingen te doen om meer te weten te komen over water. Ga bijvoorbeeld naar een watermusea of neem een kijkje bij rioolwaterzuivering. De Week van Ons Water wordt georganiseerd door de waterschappen, waterbedrijven, provincies, gemeentes, ministerie van Infrastructuur en Milieu, Unie van Waterschappen, Vewin, VNG en IPO. Kijk op www.onswater.nl voor meer info.

Share