terugblik 2018

Een terugblik op ontwikkeljaar 2018

“Is het alweer DECEMBER!?” is een kreet die we de hele maand hebben geroepen op het Rain(a)Way kantoor. Zoals altijd ging het weer enorm snel dit jaar. We zijn trots op alles wat we hebben bereikt in 2018. We hebben namelijk wel 3 nieuwe tegels op de markt gebracht, wat ons totaal aantal verdubbelde! Ook hebben we een aantal projecten afgerond, wonnen we een innovatieprijs en gingen we een nieuwe samenwerking aan. Kijk je met ons terug naar de hoogtepunten van het afgelopen jaar?

 

Wave, flood bold, swaans solidrain s3

 

Drie nieuwe tegels!

Wat 2018 een echt ontwikkeljaar maakte, waren de tegels die we uitbrachten. Alle drie zijn het half-open tegels, zodat regenwater naar de grond kan infiltreren, wat wateroverlast en hittestress moet tegengaan. Voor Rain(a)Way zijn de Wave en Flood Bold-tegels uitgekomen. De Wave-tegel kan in verschillende patronen worden gelegd, van volledig gesloten naar 25% open ruimte. De Flood Bold is perfect voor infiltratiestroken en parkeervakken, omdat hij speciaal is ontwikkeld voor zwaar verkeer. Voor onze leverancier Swaans Beton ontwierp Fien de SoliDrain S3: een open element wat gecombineerd kan worden met dichte en open vlakken voor optimale regenwaterinfiltratie en tegelijk comfort. Van drie tegels gingen we naar zes en daar zijn we ongelooflijk trots op.

 

 

Swaans Beton en Rain(a)Way voor een klimaatbestendige toekomst

In 2018 gingen we een belangrijke nieuwe samenwerking aan, Swaans Beton werd onze nieuwe leverancier. In deze samenwerking bundelen we onze krachten: de kennis en kunde van Swaans Beton wat betreft innovatieve productieprocessen aan de ene kant, en aan de andere de klimaatbestendige gedachtegoed en ontwerpen van Rain(a)Way. Samen gaan we voor de stad van de toekoms, met een fijn leefklimaat. Hier begonnen we in 2018 al mee in de vorm van een nieuw product en gaan dat we zeker doorzetten in 2019!

 

 

Projecten van alle maten

Ook in 2018 hebben we weer klimaatbestendige projecten gerealiseerd. In Houten is de eerste klimaatadaptieve parkeerplaats gelegd met de Flood Bold tegels! Hier worden verschillende vullingen en substraten getest, een belangrijk project dus. Op testlocatie de WaterStraat op de Technische Universiteit Delft liggen de Wave-tegels, om ook hier de vullingen te testen. Daarbij wordt ook de infiltratiecapaciteit getest op deze twee locaties. Kleinere projecten die laten zien dat klimaatbestendigheid op elke schaal kan, zijn die in Veldhoven en Amersfoort. Een uniek, klimaatadaptief hoekje voor deze twee steden! Verder zijn er projecten in Sint Anthonis, Rotterdam en Heemskerk gestart en deze worden opgeleverd begin 2019.

 

 

We wonnen de Hitte Zonder Stress Publieksprijs!

In oktober vondt het Hitte Zonder Stress symposium plaats, waar Rain(a)Way de publieksprijs won! Dat houdt in dat er een pilot ter waarde van €15.000 wordt gerealiseerd met het nieuwe systeem rondom de Wave-tegel die piekbuien inzet om de stad af te koelen. Dit concept is ontwikkeld in samenwerking met EWB Solutions en BTL, een gezamenlijke prestatie dus! We zijn enorm blij met de prijs en willen graag iedereen bedanken die voor ons heeft gestemd.

 

In 2018 zorgden we voor de middelen om zoveel mogelijk impact te maken, in 2019 willen we deze gaan inzetten. In het nieuwe jaar staan een hoop nieuwe projecten gepland en hier kan alleen maar meer bij komen! We hopen je te kunnen blijven inspireren in het nieuwe jaar en staan weer voor je klaar voor al het advies wat betreft regenwateroplossingen.

 

Ook in 2019 op de hoogte blijven van onze nieuwe ontwikkelingen? Volg ons op Twitter en LinkedIn om niks te missen!

 

 

 

Share