groen parkeren

Speciaal voor groen parkeren heeft Rain(a)Way Park Positive gelanceerd. Een eigen merk helemaal gericht op groene parkeerplaatsen. Op de website van Park Positive vind je alle informatie over het toepassen, de producten, beheer én de gerealiseerde projecten.

Groen parkeren totaal systeem –

Park Positive

 

Het groen parkeersysteem van Rain(a)Way heeft een eigen merk naam gekregen: Park Positive! 

We vonden dat groen parkeren wel extra boost kon gebruiken! Vaak wordt groen parkeren niet goed aangelegd of heeft het nog een slecht imago: dat het niet groen wordt of niet infiltreert! Met Park Positive laten we zien dat het wel kan! 

Park Positive is een totaal oplossing voor groen parkeren, met de Rain(a)Way tegels als bovenste laag, dus dezelfde kwaliteit als je van Rain(a)Way gewend bent. Met Park Positive gaan we verder dan dat! Lees meer op Park Positive.nl

 

Gerealiseerde projecten

Volledige projecten overzicht vind je op Park Positive.nl. Onze groene parkeerplaatsen zijn door heel Nederland te vinden. Wil je graag de referentie lijst van projecten ontvangen neem dan even contact met ons op.

Hoe kies je de juiste drainerende vulling?”

Groen zorgt voor een gezondere leefomgeving, maar is niet per definitie voor elke situatie geschikt. Heb je een locatie met een klimaatopgave, maar wil je geen vulling met beplanting of gras toepassen? Dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden…

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schelpenvulling. Deze is onderhoudsarm, blijft goed infiltreren en je kunt er makkelijk overheen lopen, fietsen én rijden, zélfs met een rollator met zwenkwielen. Een variatie met split is ook mogelijk. Andere opties zijn cunet of een grover materiaal zoals een split van 2/6 mm. 

Wat je klimaatopgave ook is, wij denken graag met je mee voor een gepaste oplossing!

Advies op maat

met de Rain(a)Way klimaatscan

 

Elke locatie is uniek. En zo ook de waterbergings of vergroenings opgave. Met de Rain(a)Way klimaatscans geven wij advies over de juiste toepassing. Zo zorg je er voor dat je piekbuien kunt bergen en langere periodes van droogte aan kan. Een totale integrale oplossing voor klimaatadapatie daar gaan wij voor. Ben je benieuwd hoe jij de impact van jouw project kan vergroten? Vraag dan een inspiratie sessie aan! In de online of offline sessie van een uur geven we jouw en je collega’s gratis advies. Schrijf je snel in!

Hoe houd je het groen?

Groen parkeren wordt steeds vaker toegepast als klimaatadaptieve oplossing, maar hoe bouw je de fundering op de juiste manier op en waar moet je daarbij op letten? De fundering verdient extra aandacht, want alleen met de juiste voeding en vochtbalans blijft gras mooi groen. 

Het Rain(a)Way funderingsubstraat is speciaal ontwikkeld voor optimale waterinfiltratie en gras- en plantgroei. Afhankelijk van de locatie en klimaatopgave zijn er verschillende opbouwmogelijkheden, waarbij we kijken naar het gebruiksdoel, intensiteit en de gewenste waterbergingscapaciteit. Het substraat is toepasbaar voor zowel de Flood Bold, Flood Twin en de Gradiënt.

Vergroenen was nog nooit zo makkelijk!