Groen Parkeren

Vergroenen mét waterberging – de oplossing tegen wateroverlast en hittestress

Groen parkeren totaal systeem –

Park Positive

 

Het totaal systeem voor groen parkeren dat regenwater een plek geeft. Vanuit Rain(a)Way is het totaal systeem ontstaan en gaat nu onder een nieuwe naam verder Park Positive. Met de Rain(a)Way tegels als bovenste laag, dus dezelfde kwaliteit als je van Rain(a)Way gewend bent. Met Park Positive gaan we verder dan dat! Lees meer op Park Positive.nl

 

GA HIER NAAR DE WEBSITE VAN PARK POSITIVE

   • Geschikt voor: personenvervoer en incidenteel vrachtverkeer.* Het is toepasbaar in situaties zoals een parkeerplaats en woonwijk. 
   • Bevordert de wortelgroei, zo blijft je gras langer groen. Bovendien sla je op deze manier extra Co2 op in de bodem.
   • Optioneel in deze constructie is een extra waterbufferende laag type RA Positive Blue BVB 16-22  ingetekend. Deze laag kan 400 liter water per m3 bufferen. Op deze laag kun je je hemelwaterafvoer aansluiten.
   • RA Positive Green BVB 60-40  heeft een waterbergingscapaciteit van: 200 liter water per m3. 
   • Bestand tegen lange periodes van droogte. Door de capillaire werking van het substraat kan het water uit de waterberging worden opgezogen en benut tijdens langdurige droge periodes.

zwaar belastbare situatie

   • Geschikt voor: personenvervoer, vrachtverkeer en bussen. Het is toepasbaar in situaties zoals een parkeerplaats, woonwijk en intensief bereden situaties met zwaar verkeer.
   • Optioneel is in deze constructie is een extra waterbufferende laag van RA Positive Blue BVB 16-22 ingetekend. Deze laag kan 400 liter water per m3 bufferen. Op deze laag kun je je hemelwaterafvoer aansluiten.  
   • Bevordert de wortelgroei, zo blijft je gras langer groen. Bovendien sla je op deze manier extra Co2 op in de bodem.
   • RA Positive Green BVB 70-45  heeft een waterbergingscapaciteit: 183 liter water per m3. 
   • Bestand tegen lange periodes van droogte. Door de capillaire werking van het substraat kan het water uit de waterberging worden opgezogen en worden benut tijdens langdurige droge periodes. 

Advies op maat

met de Rain(a)Way klimaatscan

 

Elke locatie is uniek. En zo ook de waterbergings of vergroenings opgave. Met de Rain(a)Way klimaatscans geven wij advies over de juiste toepassing. Zo zorg je er voor dat je piekbuien kunt bergen en langere periodes van droogte aan kan. Een totale integrale oplossing voor klimaatadapatie daar gaan wij voor. Ben je benieuwd hoe jij de impact van jouw project kan vergroten? Vraag dan een inspiratie sessie aan! In de online of offline sessie van een uur geven we jouw en je collega’s gratis advies. Schrijf je snel in!

Hoe houd je het groen?

Groen parkeren wordt steeds vaker toegepast als klimaatadaptieve oplossing, maar hoe bouw je de fundering op de juiste manier op en waar moet je daarbij op letten? De fundering verdient extra aandacht, want alleen met de juiste voeding en vochtbalans blijft gras mooi groen. 

Het Rain(a)Way funderingsubstraat is speciaal ontwikkeld voor optimale waterinfiltratie en gras- en plantgroei. Afhankelijk van de locatie en klimaatopgave zijn er verschillende opbouwmogelijkheden, waarbij we kijken naar het gebruiksdoel, intensiteit en de gewenste waterbergingscapaciteit. Het substraat is toepasbaar voor zowel de Flood Bold als de Wave tegel.

Vergroenen was nog nooit zo makkelijk!

Groenparkeren

Ontharden met groen heeft veel voordelen, zoals regenwaterinfiltratie, verdamping en verkoeling. Daarmee biedt het een oplossing tegen regenwateroverlast en hittestress in stedelijk gebied. 

De Flood Bold is onze variant van een grastegel, die met zijn organische vormen de openbare ruimte een bijzondere uitstraling geeft. De tegel is berijdbaar en geschikt voor zwaar verkeer. De open structuren kunnen worden gevuld met gras, mos of andere beplanting. Dit alles maakt de Flood Bold dé perfecte oplossing voor groen parkeren. 

Combineer, varieer en

parkeer met de Ebb

 

De Ebb is een echte combinatietegel. De tegel is niet waterdoorlatend, maar transporteert regenwater zichtbaar naar een infiltratielocatie en is makkelijk beloop- en berijdbaar. Naast bovengrondse afkoppeling is de Ebb daarom ideaal te combineren met de Flood Bold voor het markeren van parkeervakken of het creëren van uitstapstroken. Hierbij zijn tal van variaties mogelijk, zoals je hierboven kunt zien. 

Hoe kies je de juiste drainerende vulling?”

Groen zorgt voor een gezondere leefomgeving, maar is niet per definitie voor elke situatie geschikt. Heb je een locatie met een klimaatopgave, maar wil je geen vulling met beplanting of gras toepassen? Dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden…

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schelpenvulling. Deze is onderhoudsarm, blijft goed infiltreren en je kunt er makkelijk overheen lopen, fietsen én rijden, zélfs met een rollator met zwenkwielen. Een variatie met split is ook mogelijk. Andere opties zijn cunet of een grover materiaal zoals een split van 2/6 mm. 

Wat je klimaatopgave ook is, wij denken graag met je mee voor een gepaste oplossing!

Voor meer inspiratie vul links het formulier in en download de digitale brochure