Let’s Talk About Rain 24 Oktober

Op 24 oktober geven we een workshop ‘Let’s talk about rain’ in samenwerking met Waterschap de Dommel. In deze workshop gaan we aan de slag met watervraagstukken. Centraal staat: Hoe kan je zo ontwerpen dat je wél aan de norm kan voldoen, maar toch innovatief kan werken?

 

Samen ontwerpen we een klimaatbestendige stad

In de workshop gaan we op zoek naar innovatieve oplossingen, waarbij het regenwater ingezet wordt als kwaliteit. Begeleid door onze urban designer Fien Dekker gaan we een klimaatbestendige stad ontwerpen.  Hierbij gebruiken we een inspiratiekistje en een kaartenbak met praktijkvoorbeelden van een klimaatbestendig ontwerp. Aan het einde van de workshop zal je regenwater niet meer zien als probleem, maar als inspiratiebron.

Onze workshop is geschikt voor stedenbouwers, urban planners en ontwikkelaars. Het programma ziet er als volgt uit:

09:30    Inloop met koffie en thee

10:00    Start

10:10    Fien Dekker: Water in de stad

10:30    1e sessie

11:00   Presentatie aan elkaar

11:10    2e sessie

11:40    Eind discussie

12:00    Afsluiting en Lunch

De workshop wordt gehouden Bij Seat2Meet, Eindhoven Strijp-S, en is dus een mooie toevoeging aan een dag op de Dutch Design Week. Aanmelden voor de workshop kan door een e-mail te sturen naar secretariaatOW@dommel.nl .

 

Waterschap de Dommel

Waterschap De Dommel is dé waterpartner in Midden-Brabant. In samenwerking met externe partijen werken ze aan droge voeten, voldoende en schoon water. Ze dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Een leefomgeving waarin mensen graag wonen, werken en recreëren met goede condities voor ondernemers.

Share