We Inspire

“Je kan regenwater zien als een groot probleem, of je kan het omtoveren in iets moois. Wij weten wel waar we voor kiezen, jij ook?”

Rain(a)Way biedt een alternatieve kijk op water. We laten ons inspireren door opvattingen over water uit de hele wereld: van Japan tot Afrika. Het gebruiken van de natuurlijke watercyclus en de puurheid en transparantie waarmee ze in andere landen met water werken, willen we naar Nederland halen. Onze visie overdragen naar anderen is een belangrijk deel van onze missie.

Participatie

Eén van onze methodes om onze visie over te brengen is via bewonersparticipatie. Een voorbeeld hiervan is ons project De Spetterflat. In samenwerking met Stichting Tussentuin en WijkTV inspireren we bewoners. Met het participatieproject De Spetterflat gaan we in gesprek met omwonenden over de nieuwe inrichting van een binnentuin. Zo krijgen ze informatie over klimaatverandering en waterbestendigheid en krijgen ze een actieve stem in het ontwerp. Natuurlijk wordt er ook aan de Spetterkids gedacht. Ze leren al spelend over bijvoorbeeld groene daken en wateroplossingen. Wil je meer weten of wil je de Spetterflat in jouw wijk? Kijk op de Spetterflat-website, onze projectpagina of neem contact met ons op.

Workshops

Het ontwerpen van een regenbestendige stad: hoe doen we dat eigenlijk? In de workshops van Rain(a)Way gaan we op zoek naar innovatieve oplossingen, waarbij het regenwater ingezet wordt als kwaliteit. Deelnemers gaan aan de slag met een inspiratiekistje en een kaartenbak met praktijkvoorbeelden van een klimaatbestendig ontwerp. Het doel van de workshop is om met een nieuwe blik naar het inrichten van een openbare ruimte te kijken. Onze workshop is geschikt voor stedenbouwers, urban planners, ontwikkelaars en particulieren. De aanpak stemmen we af op de doelgroep. Neem contact met ons op voor informatie over het organiseren van een workshop in samenwerking met jouw bedrijf.

Lezingen & Gastlessen

Lezingen en gastlessen zijn een laagdrempeligere manier om geïnspireerd te worden. Onze designer Fien Dekker vertelt met enthousiasme over de achtergrond van Rain(a)Way en over regenbestendig ontwerpen. Het doel van onze lezingen en lessen is om mensen aan het denken te zetten. We dagen de groep uit om eens met een andere blik naar regenwater te kijken en de kansen ervan in te zien. Bekijk voor een voorproefje de Rain(a)Way-pitch bij Making Waves. Wij houden graag rekening met speciale verzoeken. Neem zeker eens contact met ons op voor de mogelijkheden.