Vacature

Meewerkstage communicatie/journalistiek in een duurzaam bedrijf

Heb jij affiniteit met communicatie? Vind je het leuk om in contact te komen met een duurzaam, jong en innovatief designbedrijf? Dan ben jij degene die we zoeken.

We kunnen zeggen dat we een multitalent zoeken, maar liever hebben we gewoon een mens. Iemand die niet op haar mondje is gevallen, die het ontzettend leuk vindt om te bloggen over toffe lopende projecten van Rain(a)Way en die mee wil werken met content/redactieoverleg, beurzenbezoek en veel meer spannends.

Stageduur: 4-5 maanden, vanaf september 2017. 4 dagen per week, uren in overleg. Vestigingsplaats: Eindhoven.

Wat ga je doen?

In deze meeloopstage help je om de positie van Rain(a)Way te versterken. Je beheert de social media kanalen van Rain(a)Way, je schrijft blogs over inspirerende, spannende en innovatieve ontwikkelingen in de duurzame sector. Je verzamelt content, schrijft stukken, denkt mee over de strategie, neemt deel aan brainstorm sessies en ondersteunt bij werkzaamheden. Je krijgt veel vrijheid om je ideeën hierover in de praktijk te brengen. Heb je goede ideeën binnen of buiten je werkzaamheden? Dan moedigen we je aan om initiatief te nemen! Het is een stage met veel variatie, waarin we zowel creativiteit als goede communicatieve vaardigheden vragen.

Wat vragen wij?

  • Een HBO- of WO-opleiding (nog studerend) in de journalistiek, communicatie, talen, duurzaamheid en milieu of mediastudies;
  • Je bent nieuwsgierig, creatief en ondernemend;
  • Je weet in korte tijd door te dringen tot de kern van het nieuws en je weet hoe je dat moet omzetten in een pakkend item;
  • Je kunt perfect je weg vinden op social media en je snapt de waarde van online;
  • Je hebt een vlotte pen en je beheerst de Nederlandse taal perfect;
  • Je gelooft in een duurzame samenleving;
  • Filmpjes kunnen plaatsen op social media is een pre

Rain(a)Way biedt:

Een uitdagende stageplaats en een uitgelezen kans om werkervaring op te doen op het gebied van communicatie en duurzame en maatschappelijke ontwikkelingen. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief en gelegenheid om voorbij de grenzen van de stage te kijken. Uiteraard ontvang je een passende stagevergoeding.

Rain(a)Way

Door klimaatverandering wordt hevige regenval dagelijkse realiteit. Rain(a)Way ziet regen niet als een probleem maar als kwaliteit. Met slim ontwerp van waterdoorlatende tegels laten we mensen weer verlangen naar regen. We zijn altijd op zoek naar de beste oplossingen voor ieder watervraagstuk in de stad. Zodat we onze Nederlandse steden leefbaar en klimaatbestendig houden.

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan uiterlijk 30 juni 2017 met een motivatiebrief en CV. Je sollicitatie kun je sturen naar info@rainaway.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Ruth Pasternak via 06-15095913 of via e-mail.