WOW opening Amsterdam

In de aanbieding: een toffe stageplaats bij een duurzaam en innovatief bedrijf.

Meewerkstage communicatie/journalistiek

Heb jij affiniteit met communicatie? Vind je het leuk om in contact te komen met een duurzaam, jong en innovatief designbedrijf? Dan ben jij degene die we zoeken.

Stageduur: 5-6 maanden. 4 dagen per week, uren in overleg. Vestigingsplaats: Eindhoven.

We kunnen zeggen dat we een multitalent zoeken, maar liever hebben we gewoon een mens. Iemand die niet op haar mondje is gevallen, die het ontzettend leuk vindt om te bloggen over toffe lopende projecten van Rain(a)Way en die mee wil werken met content/redactieoverleg, beurzenbezoek en veel meer spannends.

 

Wat ga je doen?

In deze meeloopstage help je om de positie van Rain(a)Way te versterken. Je beheert de social media kanalen van Rain(a)Way, je schrijft blogs over inspirerende, spannende en innovatieve ontwikkelingen in de duurzame sector. Je verzamelt content, schrijft stukken, denkt mee over de strategie, neemt deel aan brainstorm sessies en ondersteunt bij werkzaamheden. Je krijgt veel vrijheid om je ideeën hierover in de praktijk te brengen. Heb je goede ideeën binnen of buiten je werkzaamheden? Dan moedigen we je aan om initiatief te nemen! Het is een stage met veel variatie, waarin we zowel creativiteit als goede communicatieve vaardigheden vragen.

Rain(a)Way biedt:

Bij Rain(a)Way werken betekent: elke dag bezig zijn met het klimaatbestendig maken van Nederland. Een uitgelezen kans om werkervaring op te doen in een duurzaam bedrijf. Een stageplek waar we je uitdagen om overtuigend te communiceren over het klimaat- en watervraagstuk in de stad. Iedere dag is anders en je kunt echt iets toevoegen aan het bedrijf. Werken bij de start-up is uitdagend, omdat in met jouw inbreng in dit kleine bedrijf ook echt wat gebeurt!  Je wordt gewaardeerd en serieus genomen en de communicatiestrategie kan nog goed bijgestuurd worden. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief en gelegenheid om voorbij de grenzen van de stage te kijken. Uiteraard ontvang je een passende stagevergoeding.

Wat vragen wij?

  • Een HBO- of WO-opleiding (nog studerend) in de journalistiek, communicatie, talen, duurzaamheid en milieu of mediastudies;
  • Je wil je op alle vlakken van communicatie inzetten;
  • Je bent nieuwsgierig, creatief en ondernemend;
  • Je weet in korte tijd door te dringen tot de kern van het nieuws en je weet hoe je dat moet omzetten in een pakkend item;
  • Je kunt perfect je weg vinden op social media en je snapt de waarde van online;
  • Je hebt een vlotte pen en je beheerst de Nederlandse taal perfect;
  • Je gelooft in een duurzame samenleving;
  • Filmpjes kunnen plaatsen op social media is een pré

Over Rain(a)Way:

Door klimaatverandering wordt hevige regenval dagelijkse realiteit. Rain(a)Way ziet regen niet als een probleem maar als kwaliteit. Met laten we mensen weer verlangen naar regen. We bieden slimme oplossingen voor watervraagstukken in de stad en advies en ontwerp van waterdoorlatende tegels. Zodat we in Nederland weer kunnen verlangen naar regen.

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan uiterlijk zondag 17 december 2017 met een motivatiebrief en CV. Je sollicitatie kun je sturen naar info@rainaway.nl. Voor meer informatie neem je contact op met Ruth Pasternak via 06-15095913 of via e-mail.

© Twycer / www.twycer.nl