WAVE

De Rain(a)Way Wave-tegels geven we een antwoord op enerzijds de regenwater problematiek en anderzijds de langere periodes van droogte. Onze steden zijn overbestraat, de grote hoeveelheden verhard oppervlak zorgen ervoor dat de stad opwarmt en dat het regenwater niet de bodem in kan dringen. Hier ligt de uitdaging: meer ontharden en intensief vergroenen kan de stad verkoelen. Regenwater afkoppelen en infiltreren ontlast het riool, wat overstromingen tegen gaat. De patronen van de Rain(a)Way Wave-tegels maken het mogelijk om te ontharden en tegelijkertijd regenwater zichtbaar door de tegels te verplaatsen.

 

Het concept: Rain as inspiration to 

Met het concept Rain as Inspiration geven BTL, EWB en Rain(a)Way een gezamenlijk antwoord op de regenwaterproblematiek en tegelijkertijd de langere periodes van droogte.Doordat je met de tegels ontzettend veel verschillende patronen kan leggen bieden we een oplossing voor elke situatie. De patronen variëren van compleet gesloten naar 25% open ruimte. Met een special substraat van schelpen kun je de tussenruimtes van de tegels opvullen. Het substraat is geschikt voor verschillende plantengroepen en infiltreert regenwater uitstekend. Ook de fundering passen we aan per situatie.De diktes verschillen van funderende, bufferende tot zuiverende lagen. Ze zijn aan te passen aan de wensen (type planten, gewenste verkeersbelasting). De waterbergende laag kun je aanpassen aan de wateropgave. Door de open ruimtes kan het regenwater naar de grond infiltreren wat overstromingen van het stedelijk gebied tegen gaat. Zie ook de ‘Rainwater as inspiration’-folder voor meer informatie over het gehele systeem: [folder]

In samenwerking met BTL en Ecologisch Waterbeheer

 

Doel

Waterberging, infiltratie en tegengaan hittestress.

 

Waterdoorlaatbaarheid

De tegels worden in verschillende patronen gelegd met verschillende waterdoorlaatbaarheid als resultaat. De patronen variëren van compleet gesloten naar 25% open ruimtes.

 

Materiaal

De tegels zijn gemaakt van beton.

 

Afwerking en kleur

In alle kleuren leverbaar.

 

Afmeting

De tegels zijn 40 x 40 x 8 cm.