FLOOD OPEN

Rain(a)Way ‘Flood’ is een tegel die het regenwater op zichtbare en originele wijze bergt. Enerzijds draagt dit concept bij aan een oplossing voor de regenwaterproblematiek en anderzijds maakt het het regenwater op een visueel aantrekkelijke manier zichtbaar in het straatbeeld. De Rain(a)Way ‘Flood’ is geïnspireerd op de Japanse architectuur en cultuur waar ze water op een natuurlijke wijze integreren in de publieke ruimte. Waar huidige waterbergingssystemen ondergronds zitten, wordt bij ‘Flood’  het regenwater op zichtbare wijze geborgen en kan het langzaam de grond infiltreren. Op deze manier kan ook de voorbijganger genieten van de natuurlijke watercyclus.

 

Het systeem

De ‘Flood’-tegels kunnen op alle mogelijk manieren tegen elkaar aan worden gelegd, zodat er een random patroon ontstaat. De tegels zijn niet bedoeld om overheen te lopen, maar vooral als detail in de publieke ruimte. Er kan gebruik gemaakt worden van staptegels die over de stenen heen worden gelegd om zo looproutes te creëren.

 

Doel

Waterberging en infiltratie

 

Waterdoorlaatbaarheid

Het type ‘Flood Open’, heeft open ruimtes tussen de tegels waardoor water weg kan stromen. Om plantengroei te voorkomen en het visuele effect te versterken kan er grind of split in de holle ruimte worden aangebracht. Wanneer je toch over het patroon heen zou willen lopen kun je de holle ruimtes tot de rand vullen met grind of split. Echter, hierdoor verlies je de waterzichtbaarheid en een groot deel van de waterbergingscapaciteit.

 

Afwerking en kleur

Alle tegels zijn te produceren in verschillende kleuren en afwerkingen. Heb je een specifieke kleur of afwerking in gedachten? Neem gerust contact met ons op.

 

Afmeting

30x30x10 cm

De samenvatting van de resultaten van het waterdoorlatendheid onderzoek vind je hier. Heb je meer vragen of ben je benieuwd naar het gehele onderzoeksplan? Stuur ons dan gerust een naar info@rainaway.nl.