FLOOD DOORLATEND

Rain(a)Way ‘Flood’ is een tegel die het regenwater op zichtbare en originele wijze bergt. Enerzijds draagt dit concept bij aan een oplossing voor de regenwaterproblematiek en anderzijds maakt het het regenwater op een visueel aantrekkelijke manier zichtbaar in het straatbeeld. De Rain(a)Way ‘Flood’ is geïnspireerd op de Japanse architectuur en cultuur waar ze water op een natuurlijke wijze integreren in de publieke ruimte. Waar huidige waterbergingssystemen ondergronds zitten, wordt bij ‘Flood’  het regenwater op zichtbare wijze geborgen en kan het langzaam de grond infiltreren. Op deze manier kan ook de voorbijganger genieten van de natuurlijke watercyclus.

 

Het systeem

De ‘Flood’-tegels kunnen op alle mogelijk manieren tegen elkaar aan worden gelegd, zodat er een random patroon ontstaat. De tegels zijn niet bedoeld om overheen te lopen, maar vooral als detail in de publieke ruimte. Er kan gebruik gemaakt worden van staptegels die over de stenen heen worden gelegd om zo looproutes te creëren.

 

Doel

Waterberging en infiltratie

 

Waterdoorlaatbaarheid

Het type ‘Flood Permeable’, is een uniek product wat opgebouwd is uit twee soorten beton. De onderlaag is waterdoorlatend en laat het regenwater langzaam de grond in sijpelen. Wanneer je over het patroon heen zou willen lopen kun je de holle ruimtes tot de rand vullen met grind of split.

 

Afwerking en kleur

Alle tegels zijn te produceren in verschillende kleuren en afwerkingen. Heb je een specifieke kleur of afwerking in gedachten? Neem gerust contact met ons op.

 

Afmeting

30x30x10 cm

 

Resultaten prestaties waterdoorlatendheid van de Flood Permeable vind je hier.