FLOOD BOLD

Rain(a)Way ‘Flood’ is een tegel die het regenwater op zichtbare en originele wijze bergt. Enerzijds draagt dit concept bij aan een oplossing voor de regenwaterproblematiek en anderzijds maakt het het regenwater op een visueel aantrekkelijke manier zichtbaar in het straatbeeld. De Rain(a)Way ‘Flood’ is geïnspireerd op de Japanse architectuur en cultuur waar ze water op een natuurlijke wijze integreren in de publieke ruimte. Waar huidige waterbergingssystemen ondergronds zitten, wordt bij ‘Flood’  het regenwater op zichtbare wijze geborgen en kan het langzaam de grond infiltreren. Op deze manier kan ook de voorbijganger genieten van de natuurlijke watercyclus.

 

Het systeem

De ‘Flood’-tegels kunnen op alle mogelijk manieren tegen elkaar aan worden gelegd, zodat er een random patroon ontstaat. De tegels kunnen opgevuld worden met grind of schelpen, maar ook met bijvoorbeeld gras of mos. De ‘bold’-variant van de Flood-tegel is speciaal ontwikkeld voor zwaarverkeer. Daarom is hij perfect te gebruiken op parkeerplaatsen en als infiltratiestrook of goot. Door de standaard 30×30 afmeting kan de tegel kunnen tussen normale trottoir tegels worden toegepast.

 

Doel

Waterberging en infiltratie

 

Waterdoorlaatbaarheid

Het type ‘Flood Bold’, is een half open tegel. Hierdoor kan een grote hoeveelheid regenwater naar de grond infiltreren, wat overstroming van pleinen en straten tegen gaat. Wanneer je over het patroon heen zou willen lopen kun je de holle ruimtes tot de rand vullen met grind, split of schelpen. Lees hier meer over de schelpenbuffer!

 

Afwerking en kleur

De tegels produceren we standaard in het grijs, maar vanaf 250 m² is hij in alle kleuren verkrijgbaar. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Afmeting

30x30x12 cm