Ebb

De Rain(a)Way Ebb-tegels begeleiden het regenwater op een zichtbare en visueel aantrekkelijke wijze naar een gewenste infiltratie- of opslaglocatie. Door slim om te gaan met het patroon kan de natuurlijke waterstroom worden uitgelicht, wat bewustwording creëert.
Wanneer waterverzamelpunten zich op een afstand van de gewenste infiltratielocatie bevinden komt de Ebb-tegel heel goed van pas. Zo kun je er bijvoorbeeld op een gemakkelijke manier voor zorgen dat het regenwater van de regenpijp naar een regentuin of wadi loopt.

 

Voordelen

  • Transporteert regenwater
  • Makkelijk berijdbaar, rolstoel vriendelijk
  • Goed te combineren met onze Flood-tegels (alle varianten)
  • Creëert bewustwording, maakt regenwater zichtbaar
  • Makkelijk toepasbaar door standaard tegelmaat
  • Onderhoudsarm

 

“De Ebb-tegels zijn rolstoelvriendelijk en met hakken beloopbaar.”

 

Materiaal

Beton

 

Doel

Transport (van regenwater)

 

Afmeting

30x15x8. Ook verkrijgbaar in de diktes 4,5 cm en 5, 6 en 7 cm

De Rain(a)Way Ebb-tegel is ook leverbaar in machinaal pakket

 

Waterdoorlaatbaarheid

De tegel zelf laat geen regenwater door. Echter, door de stenen in een slim patroon te leggen kan er tijdens het transport toch water geïnfiltreerd worden, door het bijvoorbeeld om te leiden langs de tuin of te combineren met een van onze Flood-tegels.

 

Kleuren

Op de afbeelding staan de standaardkleuren. Variëren in kleur is mogelijk, aarzel niet om hierover contact met ons op te nemen.

 

De Ebb tegels zijn beschikbaar vanaf 200 m2.

 

Benieuwd naar de reacties op het project de Blauwe Hoef in Bergeijk waar de Ebb tegels zijn toegepast? In dit artikel interviewde Heijmans Andy Angel van de gemeente Bergeijk en de uitvoerder van Heijmans.