EBB

De Rain(a)Way ‘Ebb’-tegels begeleiden het regenwater op een zichtbare en visueel aantrekkelijke wijze naar een gewenste infiltratie- of opslaglocatie. Het bergen van regenwater is immers niet op elke locatie even makkelijk. Zeker wanneer bepaalde waterverzamelpunten zich op een behoorlijke afstand van de gewenste infiltratielocatie bevinden, komt de ‘Ebb’ steen goed van pas. Zo kan je er bijvoorbeeld op een gemakkelijke manier voor zorgen dat het regenwater van je regenpijp naar een regentuin loopt. Het patroon kent echter nog veel meer mogelijkheden. Zo kan je de stenen zowel recht als halfsteens leggen, om voor elke locatie de gewenste ‘urban river’ te creëren. Door slim om te gaan met het patroon, kan je bijvoorbeeld je tuin gelijkmatig en gedoseerd van regenwater voorzien.

Materiaal:

Beton

Doel:

Transport

Afmeting:

15×30 cm dikte 6 cm

ook verkrijgbaar in diktes 4,8,10 cm

De Rain(a)Way Ebb tegel is ook leverbaar in machinaal pakket

Waterdoorlaatbaarheid:

De tegel zelf laat geen regenwater door. Echter, door de stenen in een slim patroon te leggen kan er tijdens het transport toch water geïnfiltreerd worden, door het bijvoorbeeld om te leiden langs de tuin.

 

Benieuwd naar de reacties op het project de Blauwe Hoef in Bergeijk waar de Ebb tegels zijn toegepast? In dit artikel interviewde Heijmans Andy Angel van de gemeente Bergeijk en de uitvoerder van Heijmans.