DE Maalderij

 

DE MAALDERIJ

De oude Maalderij behoort tot het weinig industrieel erfgoed dat Houten rijk is. Dit robuuste pand, met een historie vanaf 1907 is jaren lang een beeldbepalend element geweest in het vlakke land rondom Houten.

Sinds 1980 is het pand gedeeltelijk in gebruik als kantoor. Recentelijk is het pand verder gemoderniseerd en zijn de overige ruimtes omgebouwd tot sfeervolle kantoorunits. Aan de voorzijde van het pand is een nieuwe uitbouw gerealiseerd die vroeg om een vernieuwing van het voorplein. Voor deze vernieuwing is gebruik gemaakt van de Rain(a)Way tegels.

Het regenwater van de uitbouw stroomt in het Rain(a)Way patroon, waardoor het voorplein de aandacht en nieuwsgierigheid van de voorbijganger prikkelt. De uitbouw, die helemaal gemaakt is van glas, dient nu als etalage van het Interieur architecten bureau dat zich in het pand heeft gevestigd. Doordat er niet op de Rain(a)Way tegels gelopen kan worden, is er een natuurlijke barrière gecreëerd. Zo wordt de aandacht naar de etalage getrokken zonder werknemers te veel af te leiden.

In dit ontwerp is de Rain(a)Way ‘Flood’ tegel gebruikt in combinatie met grind. Deze tegel maakt gebruik van een watervaste laag waardoor het regenwater zolang mogelijk zichtbaar blijft.