“Kijk voorbij de problemen, vanuit kansen en kwaliteiten naar regenwater.”

Rain(a)Way is een urban design bureau dat in 2014 is opgericht door Fien Dekker (1992). Zij studeerde af aan de Design Academy met haar project Rain(a)Way. Tijdens haar reizen naar Afrika en Japan werd de basis gelegd voor de Rain(a)Way-filosofie. Zij was verrast door de transparante wijze waarop het Japanse regenwater zichtbaar werd gemaakt in het stedelijk gebied. Ook de blijheid waarmee Afrikaanse mensen de regen verwelkomen inspireerde haar. Fien Dekker vroeg zich af: hoe kunnen we in Europa weer verlangen naar regen? Volgens Rain(a)Way kan dat door regenwater niet te zien als een probleem, maar als een kwaliteit. Zodat we een oplossing bieden tegen wateroverlast én de groeiende, grijze betonzucht in de stad. 

Inspiration

Rain(a)Way wil inspiratie bieden voor een andere houding en kijk op water. We laten ons inspireren door opvattingen over water uit de hele wereld, van Japan tot Afrika. Het gebruiken van de natuurlijke cyclus, de puurheid transparantie waarmee ze in andere landen met water werken, willen we naar Nederland halen. Ook houden we u via onze social media op de hoogte van allerlei bruisende, nieuwe opvattingen over regenwater.

Innovation

Vernieuwen, verfrissen en innoveren ligt aan de basis van Rain(a)Way. We vragen ons constant af hoe je zó kan ontwerpen dat je wel aan de norm voldoet, maar toch innovatief kan werken. Door constant te zoeken naar alternatieven, laat Rain(a)Way een frisse wind door de stad waaien. Dat doen we met kritische mensen, die anders durven te denken. In een snel veranderende maatschappij, biedt Rain(a)Way nieuwe materialen en concepten voor een klimaatbestendige stad

Uniqueness

Ieder ontwerp voor plein, parkeerplaats of straat krijgt de aandacht die het verdient. Met de juiste kleuren en concepten maken we ieder project uniek. Of de ruimte nu in rood- of beige tinten, grof of fijn reliëf vraagt, wij stemmen ons ontwerp nauwkeurig af op de ruimte.

Dedication

Rain(a)Way ontwerpt met toewijding. Een project komt van onderaf tot stand: met oog voor detail en met aandacht voor hoe een plek wordt gebruikt. Deze bottom-up benadering is een perfecte aanvulling op de meer gebruikelijke top-down benadering van openbare ruimte. Als je met ons samenwerkt, is jouw bestrating tot in de puntjes uitgedacht.

Our Team

Fien Dekker

Founder & Designer

Ruth Pasternak

Communicatieadviseur

Amber Kuif

Communicatie stagiaire

Our partners